onsdag 7 augusti 2019

Solhattsrabatt

Tre somrar i rad har jag byggt upp en solhattsrabatt framför köksträdgården. Jag har grävt ut rundeln lite mer för varje år, för att få plats med fler plantor. Här växer det även en plymspirea, salvia och buxbom, men hela poängen är att det till övervägande del ska vara just en solhattsrabatt. Eller rudbeckia, som den också heter, men det är inte lika roligt att säga. 


Jag har bara planterat rosa sorter (som egentligen kallas röda), men de är faktiskt väldigt olika varandra om man tittar efter. En del är ljusare i kronbladen, och mittpartiet kan ha väldigt många olika toner beroende på sort. Här växer bland annat 'Pink Sorbet' och 'Magnus', men även ett par andra som jag tyvärr inte minns namnet på. 


Solhattarna är spännande att titta på redan innan kronbladen slår ut. 


Men naturligtvis ännu vackrare när de slår ut i all sin prakt. 


Det är visst inte bara jag som gillar solhattar. En riktig fjärilsmagnet!


Uppenbarligen trivs de just där. Jag kanske måste gräva ut rundeln igen, så att jag får plats med ännu fler!

3 kommentarer:

 1. Älskar solhattar och den där rufsiga var ju helt underbar !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Den som er fylt i midten synes jeg er særskilt fin. Vet du hva den heter ? Også så fin en sommerfugl du har besøk av, bare så synd at det er så sjelden en ser den. Dagpåfugløye kaller vi den. Hilsen Inger som følger bloggen din hver dag, synes den er så fin og mange artige påfunn/inspirasjon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar den som är mörkare i mitten, så heter den 'Magnus'.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!