tisdag 20 augusti 2019

Vår lilla mellanstation

Ute i smatten, som vi kallas vår lilla genomgångsfarstu, samlas både det ena och det andra. Saker som är praktiska att ha nära till hands: Badskor, tändvätska, sekatör och tomma papperskassar. Saker som har mellanlandat och egentligen är på väg någon annanstans: Verktyg som ska ner i källaren, krukor som ska ut i ladan, PET-flaskor som ska till affären och lästa tidningar som ska vidare till grannen. En mellanstation, helt enkelt, och en sådan plats behöver man ju få ha någonstans i sitt hus. 


Idag är det också en mellanstation för färska ägg från några glada höns i Perstorp...


... och för en spontanbukett med dahlia och rosenflockel, som jag var ute och klippte just innan ett kraftigt åskregn brakade loss över nejden. 


Faktum är att smatten är det enda rummet i huset, förutom badrummet, där ytskikten är renoverade riktigt grundligt och efter konstens alla regler. Jag tycker det är Solhälls finaste lilla rum, om man nu kan tycka det om en genomgångsfarstu.


Det där åskvädret försvann lika snabbt som det kom. Till helgen ska sommaren visst komma igen, och det passar så bra, för jag fick just veta att mina väninnor ska ta med mig till Sofiero på lördag som en retroaktiv födelsedagspresent. Där är det nämligen dags för årets upplaga av "Den stora trädgårdsfesten". Hurra, vad roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!