tisdag 24 september 2019

Höststäda och vinterförvara

September har verkligen försvunnit i rykande fart. Det känns ju smått ofattbart att det kommer att stå "oktober" i kalendern nästa vecka. Min vana trogen har jag inte plockat in en enda grej på vinterförvaring än, men det brukar lösa sig tids nog. Jag erkänner dock att jag är urusel på att skura krukor på hösten. Jag brukar känna mig duktig om jag får in dem under tak överhuvudtaget...


Klipper ner perenner i rabatterna gör jag faktiskt aldrig, utan låter allt stå kvar precis som det är. På sin höjd krattar jag in lite löv som vintertäckning där, men inte mer än så. 


Vårt nya fina utebord väger två ton och ska få stå kvar ute över vintern, men det ska få en presenning över sig vad det lider. Parasollet däremot åker in i ladan, men jag ska fixa något slags fodral eller en annan presenning att rulla in det i, så att det inte blir så skitigt över vintern. Ser ni förresten så silvrig och fint bordet redan börjar bli?


Fast med tanke på de fina sensommardagarna vi har haft i Skåne i september, så kan vi väl säga att den riktiga hösten börjar först i oktober. Då har man ju helt plötsligt en hel månad till på sig att höststäda ute. Ja, jag tycker vi säger så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!