onsdag 18 september 2019

"In dreams"

How about lite kultur, så här på onsdagskvällen? Jag är i ärlighetens namn inte någon större konstkännare, men jag tycker om konst som har lite humor. Mitt ute i skogen i skulpturparken på Wanås (som jag besöker minst en gång varje sommar) finns det till exempel en helt galen installation av Nathalie Djurberg. I en glänta djupt in i terrängen uppenbarar sig en hel spegelvärld, som tagen ur "Alice i Underlandet". Just det faktum att det är utomhus och att trädkronorna speglar sig i glaset, förstärker hela upplevelsen. 


"In dreams" heter verket, som dessutom är tonsatt av en kompositör vid namn Hans Berg.  Man kan stå länge och titta och hitta nya saker hela tiden. Här finns färgglada ekollon, guldfärgade löv, köttiga skinkstekar, larviga larver och roliga fåglar, - alla gjorda i något som nästan ser ut som cernitlera.


En blå fågel som röker en cigg med rumpan. Konst när den är som bäst, hehe!


Helst vill man bara glida ut där på glaset, men det får man naturligtvis inte. 


Parken är förvisso öppen alla dagar året runt, men om de törs lämna den här typen av verk utomhus över vintern vet jag faktiskt inte. "In dreams" ingår dock i Wanås samlingar, så förhoppningsvis finns den där nästa år också. 

1 kommentar:

  1. Kul med såna installationer mitt ute i det gröna!
    Kram kram Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!