lördag 21 september 2019

Skördemarknad, loppisfynd och soffhäng

Idag var det skördemarknad på torget framför Gästis i vår by. Lokala gårdsbutiker var på plats för att sälja sin egen produktion, men jag lyckades ta en bild där inte ett enda försäljningsstånd kom med, hihi! Människorna här står däremot och väntar på en kockduell med bland andra Daniel Müllern, som är en av finalisterna i Årets Kock 2019. (Han vann för övrigt den där duellen, såg jag på Facebook sen.)


Maken fick sig ett gott skratt, när han såg buntarna med torkad vete som fanns till försäljning. Precis en sådan bunt fanns ju i en plåtkanna han köpte på loppis för ett par veckor sedan, och "det skräpet" tyckte han att affären lika gärna kunde behålla. Jag hann stoppa honom, som tur väl var, så nu pryder "det där skräpet" sin plats i en vas i hallen här hemma, hihi!


Jag hade bespetsat mig på att köpa goda plommon, men några sådana fanns det inte till försäljning. Däremot kom vi hem med två prydnadspumpor från marknaden och en liten plåtask med "explosiv vara" (tom, naturligtvis) från en av byns välgörenhetsloppisar.


På det sistnämnda stället hittade vi också en pytteliten stengodsfigur (eller är det porslin?), som jag först tänkte nog var en sådan där grötdocka. Fast vid närmare anblick ser det mest ut som någon som sitter och fryser i ett badkar. Kanske kommer den från ett gammalt dockskåp eller liknande?


När vi kom hem hade vi egen skördemarknad i växthuset, där paprikorna hade nått helt perfekt mognad. Den ena av dem har vi ätit upp i kvällens tacosallad, och den smakade mums kan jag meddela. 


Ja, sen har jag inte orkat göra något mer idag, utan har tillbringat den mesta tiden i soffan. Där har jag hunnit klämma både sista avsnittet av "Sjuksystrarna på Fredenslund" och första avsnittet på den senaste säsongen av "Unge kommissarie Morse". Lite synd på det fina vädret, men är man förkyld så är man.

1 kommentar:

  1. Vad mysigt med skördemarknad! Nästa helg är det dags i byn här bredvid. Älskar sånt!
    Vad söt den lilla dockan är, troligen ganska gammal.
    Kram
    Annica

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!