torsdag 24 oktober 2019

Lite mer höstveranda

När jag höststädade på glasverandan i lördags lät jag mina Drottning Ingrid-pelargoner stå kvar i fönstret på södersidan. De blommar ju som allra bäst nu, så jag har verkligen inte hjärta att sätta ner dem i källaren än. 


Kontrasten mot den guldgula klätterhortensian på utsidan är verkligen total.


Jag satte buketten med mini-nypon i en stor grön kruka på golvet. "Trägrunkan" som krukan står på är ett av sensommarens loppisfynd. Det är en så kallad solvbräda, som man använder för att tillverka solv, som i sin tur är systemet av parallella trådar med "öga" mitt på, där varptråden ska löpa igenom i en vävstol. Ja, typ så. Här hemma har den dock enbart dekorativ funktion.


På en av de små väggstumparna in mot hallen sitter en liten hängare med krokar, som liksom bara har blivit kvar där. Den är köpt på en antikloppis, men om den är så gammal egentligen vet jag faktiskt inte. Den kan mycket väl vara shabby fake, som maken brukar säga. Kanske hamnar den i köket någon dag, kanske inte. 


Verandan är ju mer eller mindre oisolerad, så väggar och fönster blir ganska väderbitna under vinterhalvåret. Fönsterspröjsar och fönsterbrädor flagnade rejält redan förra året, men förblev omålade även denna sommar. När vi väl målar om ska vi nog försöka göra det med linoljefärg, som är lite rejälare och lite mer slitstark. Om vi ens orkar måla om själva... Kanske man skulle unna sig att leja ut det till en riktig målare till våren?


Även om verandan inte är tänkt att användas året runt, så är det ändå trevligt att ha det lite fint här ute alla tider på året. Eftersom det även är pardörrar med glas in till hallen innanför verandan, så blir det nästan lite som att ha ett tittskåp, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!