lördag 30 november 2019

Adventsstök i stugan

Vilken fröjd att vakna till krispig vinterfrost och härlig morgonsol. Stämningsfullt så det förslår, så här dagen innan första advent. På Solhäll har det adventsstökats mer eller mindre hela dagen. Jag tar alltid god tid på mig, för det är ju så roligt. 


Redan till frukostkaffet rotade jag fram ett gammalt änglaspel från en påse på vinden. Det är rangligt och snett som attan, men fint ändå. 


Lagom till att skymningen började lägga sig över nejden, premiärtände jag stakarna i fönstren. I gröna rummet (och även i köket) har jag en Nusnäs-stake i söderfönstret. Tänk vad det gör mycket med lite extra ljus i fönstren! De små trägubbarna är ett Tradera-fynd från förra året. De står faktiskt framme året runt, men nu till advent får de varsitt julgransljus att hålla i. 


Även i bastustugan har det kommit upp en adventsstjärna på fot. Det ser så himla mysigt ut när det lyser där nere. På rosportalen ska jag nog sätta upp en ljusslinga, men det får bli imorgon. 


Nu tar vi kväller i vårt lilla hus. Jag går mest runt och tindrar med ögonen, lycklig över att det är så mysigt i huset och över att november äntligen är över. Imorgon ska jag nog adventsstöka lite till. Och så tända det första ljuset, förstås. I år har jag en ny variant av adventsstake, som ni säkert får se imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!