söndag 1 december 2019

När första ljuset brinner

Tänk vilket trevligt sammanträffande att första december och första advent infaller på samma dag i år. På Solhäll har vi tänt det första adventsljuset, tittar på skidskytte och dricker kaffe mest hela dagen. En skön dag, med andra ord. Precis som det ska vara. 


Årets ljusstake är en vintage-trälåda, som maken fick i 50-årspresent av en tidigare kollega. Jag tror det är en sådan där låda som tidigare har använts som murstensform i Indien, för jag har sett liknande i inredningsbutiker. Idén att sätta ljus i lådan snodde jag rakt av från en bild på Instagram, så någon kreativ ära kan jag minsann inte ta åt mig där, hihi!


Jag lade oasis i lådan för att ljushållarna i smide ska stå stadigare. Sen dekorerade jag med grön mossa från skogen, murgröna från en krukväxt jag hade hemma och torkade jungfrun i det gröna-blommor från vår härliga granne i norr. Den gammelrosa färgen på de torkade blommorna är så himla vacker, tycker jag. Det ser nästan ut som rosenknoppar. Kanske inte det mest juliga man har sett, men till advent får det gärna vara lite mer naturella färger, tycker jag. Det tomteröda kommer tids nog ändå.


Jag flyttar alltid runt adventsljusstaken, beroende på var vi sitter. Då är det ju extra praktiskt med en stadig pjäs. En liten söndagspromenad ner till affären får det nog iallafall bli snart. Kaffemjölken är nämligen slut, och så kan vi ju inte ha det. Vi ska nog passa på att lägga en presenning över utebordet också, när vi ändå har ytterkläderna på. En ljusslinga till rosenportalen vill jag nog också få upp.


Sen måste jag fatta ett slutgiltigt beslut om vilka glasögonbågar jag ska välja. Nu står det mellan två par, som i ärlighetens namn är nästan exakt likadana. Konstigt nog skiljer det 1000 kronor på prislappen, så beslutet är kanske inte så svårt... Imorgon har jag äntligen tid hos frissan också, så nu ska det nog bli folk av mig också, hehe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!