torsdag 21 november 2019

Heldag i Hyllie

Idag har jag hängt på konferens på Malmömässan ute i Hyllie. En heldag med Skolinspektionen låter kanske inte så upplyftande, men det var faktiskt riktigt intressant. God lunch bjöds det också på, och en massa godsaker till fikat, så jag klagar inte. 


När jag ändå var i krokarna, så passade jag på att slinka inom shoppingcentret Emporia. Jag hade nämligen fått för mig att det kanske skulle vara trevligt att ha en snygg vinterkappa som komplement till min i övrigt väldigt präktiga vintergarderob, men någon sådan hittade jag inte. Sen tittade jag på julpynt istället, till exempel på danska Illum Bolighus, som till och med hade öppnat en separat liten julbutik. 


Jag köpte faktiskt ingenting, men där fanns jättemycket fint att titta och klämma på. De sålde till och med nutcrackers i olika storlekar och utföranden. De var jättefina men kanske lite för guldglittriga för min smak. 


Små plåttrummor i olika färger hade ju varit fint att hänga i granen i jul, men sen köpte jag små domherrar i trä på rea på rean inne på Panduro istället. De får dock komma med på bild en annan dag. 


När jag klev jag ut på gatan ett par timmar senare, var det stjärnklart ute. Nä jag bara skojar, det var mängder med små lampor på tråd spända mellan byggnaderna. Nog är det ganska stämningsfullt med kvällsbelysning i en storstad ändå. Bright lights, big city, liksom.


Det fiffiga med Hyllie är att man kan ta tåget direkt härifrån, och mindre än en timme senare är man tillbaka där man har parkerat bilen. (I Hässleholm, alltså.) Och ytterligare 20 minuter senare är man hemma i "Norrland" igen. Fint som snus!

Fotnot: Dagens bilder är tagna med mobiltelefonen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!