lördag 23 november 2019

Stadstur och antikbutik

För att muntra upp oss denna dystert grå lördag i november, bestämde maken och jag oss för att åka in till stan och äta lunch. Egentligen har vi närmare till Hässleholm, men "stan" är liksom alltid Kristianstad. Där var det ganska folktomt, kan jag säga. Alla hänger ute på det nya shoppingcentret i Hammar nuförtiden, vilket tyvärr verkar vara dödsstöten för många småbutiker inne i centrum. Synd på en tidigare så trevlig liten köpstad, men en oundviklig konsekvens när efterfrågan flyttar någon annanstans.  


På vägen hem stannade vi och tittade i den fina lilla antikbutiken i ett av gårdshusen på Färlövs Prästgård. Där var det fint pyntat redan på utsidan, med mossa, kottar och annat trevligt.


Inne i butiken fanns det också mycket fint att titta på, till priser som faktiskt var ovanligt rimliga för att vara i en antikaffär. Ett fint gammalt klaffbord med röd sarg och röda ben hade man ju kunnat tänka sig att ha hemma till jul. 


Den gröna ljusstaken på bilden här nedanför var väl fin? Men väldigt stor. Fast nu ångrar jag ändå lite att jag inte köpte den, hihi! Däremot köpte vi med oss en fin gammal vattentunna i trä, som vi har ställt nere vid planket. Jag hittade också en spretig liten korg, som jag ska göra något litet adventsarrangemang i, och en stor kopparkruka att ha någon liten gran eller en i och ställa i trädgården.


Nu är jag lite sugen på att adventspynta mina egna utebord. Titta, så läckert att lägga mossa på hela bordsskivan och låta den hänga över kanten som en duk. 


Det får kanske bli en tur till skogen imorgon. En liten julmarknad på en gård här i närheten tänkte jag också försöka hinna med att besöka. Nu lägger jag mig i startgroparna för advent!

Fotnot: Mobilbilder idag också. Kameran har gått i ide, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!