söndag 24 november 2019

Eldkorg

Jag har spanat lite på eldkorgar på sista tiden, och vid ett besök på en liten gårdsjulmarknad idag hittade jag en som både var trevlig i modellen och som hade en ovanligt låg prislapp. Ja, den var egentligen märkt med TVÅ olika prislappar med 300 (!) kronors skillnad, men damen i kassan bestämde att det var det lägre priset som gällde. Billigare än både Biltema och Clas Ohlson, kan jag säga, och definitivt mycket snyggare!


Kanske är det egentligen en kruka på fötter, men den fungerar faktiskt utmärkt att elda i. Det har jag nämligen redan provat under eftermiddagen idag, glatt påhejad av vår sjuåriga granne. Hålmönstret släppte in luft på alla håll, vilket gjorde det himla lätt att få fart på brasan. För att få upp elden lite från gruset, ställde jag korgen på gjutjärnsfatet jag hittade på en av sommarens loppisar. Det blev faktiskt en riktigt bra lösning. 


Det var stämningsfullt redan i dagsljus (läs: gråljus), men blev verkligen ännu mysigare när det började skymma. Senare tände jag marschallerna i hållarna på planket också, och då blev julstämningen verkligen total. Men då hade det hunnit bli så mörkt, så det fastnade inte på bild. 


Och så var ännu en helg tillända. Vi åt ägg-och-bacon-brunch till kvällsmat (jodå, det kan man) och jag har redan börjat spana på sängen så smått. Det är ju så skönt att hinna ligga och läsa i flera timmar, innan det är dags att släcka lampan. Och så har vi nytvättade lakan, mmmm! 

1 kommentar:

  1. Vilken underbar eldkorg du hittat - jättesnygg ! Passar perfekt tillsammans med det rostiga fatet. Nu fick jag lust att ge mig ut och leta efter en eldkorg jag också !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!