tisdag 5 november 2019

Stjärnklar

Maken önskade sig marschallhållare att sätta på planket nere vid badstugan, och jag googlade och hittade en fin variant i rostad metall från I AM Interiör. De damp ner i ett paket att hämta på posten redan i förra veckan, och i söndags trotsade vi regnet och skruvade upp dem. Så rackarns stämningsfullt det blev!


Hållaren heter "Stjärnklar" och kommer i två olika storlekar. (Vi har den något lägre varianten.) Kanske är modellen egentligen tänkt att stå på marken, men eftersom det finns ett utstansat stjärnmönster i ryggen, så gick det lätt som en plätt att hänga upp dem. Vi drog helt sonika en skruv rätt igenom ett av hålen.  


Marschaller kommer vi kanske inte ha när vi bastar till vardags. Det blir nog lyxvarianten, men om man vill kan man ju sätta ett större värmeljus eller ett blockljus i hållarna istället. Det ska nog ändå rätt mycket till för att det ska ta eld i planket, men jag lovar att vi ska vara extra försiktiga, hehe! 


På planket skruvade vi även upp några svarta smideskrokar att hänga badhanddukar och badrockar på, när vi badar eller duschar. (Duschhörnan gömmer sig ju där bakom vinkelväggen till höger på bilden här nedanför.) Sen rotade jag lite i våra gömmor (läs: i vår bråte) på vinden och hittade en stor gråmålad golvlykta, som passar fint att ha vid badtunnan. 


Jag är lite sugen på att också skaffa en riktig eldkorg att ställa ute i gruset här nere i vinter. Fast först tänker jag se om det funkar att använda det gamla eldfatet (?) jag köpte på loppis i sommar. Det är förvisso inte så stort i diameter, och inte så djupt heller för den delen, men det räcker ju med några braspinnar åt gången. 


Det ser så himla mysigt ut, när man står uppe vid gårdspumpen och kikar ner! Runt hörnet där vid stupröret ska det även komma upp en utebelysning i form av en stallampa, men vi måste nog ringa och tjata lite på elektrikern igen...


Till nästa sommar ska vi "utreda" lite mer här, med ytterligare någon bänk och kanske ett litet bord med några stolar. Sen har vi ju hela baksidan och den andra kortsidan av stugan att ta oss an också. (Där är det fortfarande rena rama vildmarken...) Semestersysselsättningen för år 2020 är med andra ord redan tryggad, hihi!

2 kommentarer:

  1. Åhh så fina, blev väldigt stämningsfullt med dom på planket. Tack för tipset - nu måste jag gå in och kika !
    Ha det så gott!
    Kram/Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Köpte våra här: https://www.hippoandthebird.se/

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!