tisdag 17 december 2019

Dörrkrans

Förra året hade jag ingen dörrkrans alls, och året dessförinnan blev den jag gjorde kvar på insidan, men 2019 blir julen då Solhäll åter ståtar med en krans på utsidan av verandadörrarna. Den har hängt där i en hel vecka nu, och det myckna regnandet gör att den håller sig fortsatt grön och fin. 


De uppstammade cypresserna i hink har stått nere i köksträdgården sedan i våras. Där har de klarat sin nästintill bortglömda tillvaro förvånansvärt bra. En liten jul-en (jag vet att bindestrecket är överflödigt, men "julen" ser ju ut om ett helt annat substantiv...) i korg och en ljuslykta med "fuskljus" på trappen, samt några kvistar granris nedanför får räcka som julpynt i år. 


Jag älskar nyponkvistarna och de små paradisäpplena i kransen. Det bästa pyntet kommer utan tvekan alltid från naturen. 


Verandadörrarna har verkligen blivit solblekta. Det som en gång var mörkrött är nu nästan "blodpuddingfärgat", hehe! Kan det bli årets trendfärg 2020, kanske? Nja, det får nog bli ommålning till sommaren. Jag skriver genast upp det på vår projektlista, som för ovanlighetens skull inte är så himla lång. Vi betade ju av flera punkter den här sommaren. Bra gjort av oss!


Ikväll tränar jag mig i att använda mina nya glasögon. Progressiva glas är onekligen en omställning, men det ska nog gå bra. Om inte annat får jag väl sitta och blunda och bara se snygg ut, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!