torsdag 23 januari 2020

Krukväxtfrossa

I januari kompenserar jag alltid min vårlängtan med att frossa i krukväxter. Just i år har jag dock varit lite sen på det, men nu börjar jag smyga in nya gröna och blommande växter lite här och där. Många av dem hamnar i gröna rummet, där jag har ställt ett loppisfyndat blomsterbord framför ett av fönstren. 


Här har till exempel den stora kalanchoe-plantan 'Dolly' hamnat, som jag visade en glimt av redan förra helgen. Den höga växten i den mörkgröna krukan till höger är en tillandsia leibodiana 'Mora', som nog egentligen räknas till kategorin "luftplantor". Min är dock jordplanterad i kruka. 


Jag har aldrig sett en sådan här växt förut. Jag köpte den för att jag tycker om de vackra lilafärgade blomstänglarna. Den ser nästan ut som någon slags perenn, tycker jag. Undrar hur länge den blommar så här?


Ansiktskrukor var ju lite trendigt under hösten, men min har faktiskt flera år på nacken. Den nuvarande "frisyren" består av någon slags peperomia, men roligast är det egentligen att stoppa i en hemtrevnad eller liknande, som ger lite burrigare hårkänsla. 


Pidestalen i "stringmodell" är också ett loppisfynd. Den flyttar runt lite överallt, både inomhus och ute i växthuset, men för stunden har den alltså hamnat här. I krukan har jag en strandkastanj, som  jag tror jag köpte i januari förra året. Den har verkligen växt till sig rejält sedan dess, och den klarar sig fint utan nämnvärt fjäsk och sparsamt med vatten. 


I söderfönstret i samma rum har jag också nya krukväxter, men de har inte fastnat på bild än. Jag får säkert anledning att återkomma med ett inlägg om det vid senare tillfälle. 

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!