söndag 26 januari 2020

Roligt rum att städa

Städning är kanske inte favoritsysselsättningen för någon av oss här hemma, men så här nästan två år efter renoveringen är det faktiskt fortfarande riktigt roligt att städa badrummet. Dels för att ytorna fortfarande är nya och fräscha och lätta att hålla efter, dels för att rummet är så litet och snabbstädat. 


Det är bara att slänga ut alla lösa grejer i hallen, gå loss på både väggar och golv med svabb och rengöringsmedel och sedan skölja av allting med varmvatten från duschen. Golvvärmen i kombination med takfläkten gör att allt torkar på nolltid. Lite diskmedel i tandborstmuggarna och lite glasspray på glasväggen, spegeln och glashyllan ovanför handfatet, och sedan är man klar. 


På glashyllan står också en liten suckulent i färgglad kruka och en liten keramikvas i japansk stil från Lindform Sweden, som jag köpte när vi var på Yasuragi i höstas. Jag älskar att vasen har en yta som ett fågelägg. Turkos är för övrigt en fin komplementfärg mot de annars väldigt neutrala färgerna på väggar, tak och golv.  


Pottskåpet och det gamla franska vitrinskåpet slukar alla lösa småpryttlar. (Varav 99,99% tillhör undertecknad...) Det är skönt att kunna stänga dörrar om allt, så att det inte blir så dammigt. Invändigt behöver man inte städa så ofta.


Mitt bästa städtips är att lyssna på någon trevlig podd samtidigt. Idag lyssnade jag på Hasse Aros podd Fallen jag minns, där han intervjuar poliserna som ledde utredningarna kring några av Sveriges mest kända kriminalfall. Faktiskt väldigt intressant. Andra favoriter är P3 Dokumentär och P3 Musikdokumentär. Ibland lyssnar jag också på något gammalt sommarprat eller ett avsnitt av Billgren Wood, som är lagom småpratigt. Jag minns nu att jag gjorde likadant när jag var liten, fast då lyssnade jag på en kassettinspelning av Bröderna Lejonhjärta. Då hade jag alltid som mål att vara färdig innan Tengils soldater upptäckte att Orvar hade flytt från Katlagrottan. Man kan ju undra varifrån jag fick den idén, men ur städsynpunkt var det ju effektivt.


Nu ska bara de nytvättade handdukarna komma tillbaka på plats, så snart de är färdigtumlade. Sen är allting klart och vi kan börja lorta ner allting igen. Fast jag har redan förmanat maken strängeligen att jag kommer att bli väldigt ond på honom, om han inte städar upp ordentlig efter sig när han trimmar skägget ikväll, hihi!

2 kommentarer:

 1. Helt i min smak och jag har också valt bort underskåpet till handfatet. Inte ofta man ser annars.
  Allt gott
  /Anette
  Tidigare Rost och rädisor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Du har bytt blogg! Det förklarar ju varför det inte kommer några inlägg från "Rost och rädisor" i mitt flöde på Bloglovin' längre. Jag ska genast gå in och lägga till den nya adressen! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!