onsdag 26 februari 2020

Februariträdgård

Idag har det faktiskt kommit lite pudersnö över mitt hörn av nordöstra Skåne, men så sent som i söndags fick jag nästan lite vårfeeling när jag var ute i trädgården en stund. Det spirar och gror i mina orensade rabatter, och gräsmattan börjar nästan bli i behov av årets första klippning.


Tulpanerna har redan kommit upp en bra bit. Hur blir det med dem om det fryser till nu i mars? Fast å andra sidan blev nästan alla mina tulpaner uppätna av kaninerna (eller någon annan finsmakare) förra våren, så det blev i ärlighetens namn inte så himla mycket av dem då heller. 


Att det har regnat mycket i vinter märks inte minst på de kopparbaljor och tunnor som har stått ute över vintern. De har fyllts på till bredden flera gånger om. 


Längs husväggen på framsidan har det kommit upp ännu fler lökväxter. Det mesta är spanska klockhyacinter, som jag inte har satt själv, utan som alltid har funnits där. Virrvarret i hörnan mot glasverandan är en klätterhortensia, som är i desperat behov av lite uppbindning. Det får jag nog ta tag i medan grenarna är nakna. Det är lite trixigt, för de går av så himla lätt. Den galna rosen (av okänd sort) till höger får jag nog klippa ner helt och hållet längre fram. Den lever verkligen sitt eget liv.


På andra sidan verandan står en fjärilsbuske, vars blad har varit mer eller mindre gröna hela vintern. Det är egentligen ett himla dumt ställe för en fjärilsbuske, men jag flyttade dit den tillfälligt från ett annat ställe, och den har liksom bara blivit kvar där. Överlag skulle jag vilja plantera om rabatterna på framsidan helt och hållet i år, för de består mest av ett mischmasch av växter som har hamnat där utan större eftertanke. 


Jag blev nästan sugen på att börja greja lite redan i söndags, men sen började det blåsa ganska snålkallt, så jag gick inomhus igen. Att dagdrömma och planera inför det som komma skall är ju också viktigt trädgårdsarbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!