torsdag 27 februari 2020

Helgarderad med fuskmagnolia

Med -6 grader på termometern imorse får man nog ändå medge att vintern har kommit på besök till slut. Jag tänker på de långt komna knopparna på min lilla magnolia och ber en stilla bön. Knopparna har ju "pälsjacka" utanpå, så kanske går det trots allt. Vi får väl se hur det blir med det...  


Jag får ändå erkänna att jag har helgarderat mig, när det gäller magnoliablomning i vår. På byns finaste lilla blomsteraffär hittade jag nämligen en gren med fuskmagnolia. Riktigt verklighetstrogen, eller hur?


Den har till och med sådana där bruna blad, som det brukar bli på riktiga magnolia när knopparna börjar spricka upp. 


De vita blommorna är slående naturtrogna. Titta bara på den detaljerade pistillen! Man nästan förväntar sig att den ska fröa av sig när man pillar på den.


Och det bästa av allt är att det kommer mängder av nya knoppar. Det borgar ju verkligen för en lång blomning, hihi!


Vackert så att man baxnar. Jag stannar i hallen och tittar ut på verandan titt som tätt. Och då leker jag att det är vår på riktigt.


Om det nu är så att knopparna fryser bort på min riktiga magnolia, så kan jag ju alltid fläta in den här grenen i busken till första maj. Nöden är uppfinningsrikedomens moder, eller hur?

3 kommentarer:

  1. Den var riktigt häftig den. Jag har ett litet träd som jag också hoppas ska klara kylan som kom nu. Annars får jag göra som du. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Knopparna hos dig riktiga magnolia är så knoppiga ännu att de knappast tar skada av några minusgrader. Du kommer sannolikt få väldigt fin blomning så småningom :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!