måndag 24 februari 2020

Smaragdgrönt

Att jag har snöat in helt på grönt är väl allmänt känt, men för tillfället har jag snöat in lite extra mycket på smaragdgrönt. Kanske började det när jag fyndade den där stora gröna krukan för 20 kronor på en idrottsplatsloppis och upptäckte att blommor av alla slag gör sig så himla fint i den. 


Tidigare har jag mest känt dragning till lite mildare gröna färger, som Upsala Ekeby-grönt (som på tallrikarna längst bak i tallrikshyllan på bilden här nedanför) och lindblomsgrönt, men nu är det alltså mörkare grönt som lockar mest. 


Under förra hösten började jag försiktigt smyga in en smaragdgrön Bordhallo Pinheiro-skål i porslinshyllan lite då och då. Nu är de både frukostfavoriter och fina att servera tomatsoppan i. Mat gör sig med andra ord också väldigt fint mot smaragdgrönt.


Och på köksbordet står en smaragdgrön Sthål-skål och ett mörkgrönt kålformat fat framme för jämnan. En fin kontrast mot allt det ljusgröna i övrigt.


På en smålandsauktion i augusti ropade jag in ett smaragdgrönt ytterfoder från Nittsjö med ekollonfat från Gustavsberg. (Vi var många "tanter" som slogs om den kan ni tro, hihi!) Den passar så fint på piedestalen i röda rummet, både mot träväggen och den röda väggen. (Ja, faktiskt!) Och nu vill jag ha FLER smaragdgröna krukor, gärna fler antika, men lika gärna nya från till exempel Bergs Potter.


Ellos Home-butiken på C4 Shopping i Kristianstad hittade jag så vackra smaragdgröna ljus på rea efter nyår. De tillhörde nog egentligen julkollektionen, men de är ju minst lika vackra i slutet av februari. Jag bunkrade ett helt litet gäng.


Fast för att göra looken lite "vårigare" har jag trätt på ljusmanschetter i lite ljusare grön metall. Jag låtsas att det är majblommor, hihi! Den här typen av manschetter har jag för övrigt i alla möjliga mönster, former och nyanser. De dyker upp på Affari Outlet-butiken i Osby allt som oftast, och de brukar bara kosta 7 kronor styck. Då kan man ju byta som man vill efter årstid.


Smaragdgrönt, alltså. Fint som snus. Tänk att även Fröken Grön kan vidga sina vyer, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!