söndag 16 februari 2020

Söndagssysslor

Det där med frukost är inte direkt min grej. (Möjligtvis med undantag för en och annan hotellfrukost per år.) Om vardagarna pillar jag på sin höjd i mig lite filmjölk och müesli, bara för att jag vet att jag behöver få i mig något. På helgerna börjar jag ofta med att bara dricka kaffe med mjölk, men framåt förmiddagen tycker jag det är gott att göra en smoothie med yoghurt och frysta bär. Idag blev det osockrad jordgubbsyoghurt med frysta hallon och frysta ananasbitar. Mums! Om någon händelsevis sitter och blir upprörd över sugrören, så kan jag meddela att de går att diska och använda igen och igen.


När smoothien var uppdrucken, hämtade jag upp mina två drottning Ingrid-pelargoner från vinterförvaringen i källaren. De har stått i ett fönster inne i tvättstugan, där de bara har fått en skvätt vatten ett par två-tre gånger under hela vintern. Liv är det iallafall i dem, så jag började med att klippa ner dem ganska rejält. Drömmen vore att plantera om dem i smaragdgröna Bergs Potter-krukor, för det tror jag hade varit fint ute på glasverandan i sommar. Fast jag gillar den lilla senapsgula krukan också, som jag köpte på Indiska tidigare i vinter. Jag skulle kanske ha köpt fler. 


När jag hade grejat klart med pelargonerna insåg jag att jag borde rengöra, slipa och olja min braiga Felco-sekatör (den med klarrött skaft på bilden), så det gjorde jag. Tre andra sekatörer från ladan fick hänga med på behandling, när jag ändå hade plockat fram grejerna. 


Före lunch hann jag också rensa bort vissna snittblommor från två olika gamla buketter, och sätta det som går att återanvända ett tag till i min lilla porslinskanna från förra helgens loppisstopp i Lönsboda. Alla hjärtans-buketten står fortfarande lika fin i röda rummet, men den har inte fastnat på bild idag. 


Med regn och starka vindar utanför fönstret, så känns det inte som att det behöver hända så mycket mer idag. Ett varmt badkarsbad får nog ersätta bastubadet, så att jag slipper gå ut överhuvudtaget. Maken brukar ta sig ett bad mitt i veckan ibland, men det var faktiskt rätt länge sedan jag gjorde det. 


Ja, ett eftermiddagsbad får det nog bli. I sällskap av något kallt att dricka, tända ljus och en trevlig podd. Sen ska jag klämma avsnitt tre av brittiska deckaren "Erkännandet" på SVT Play. De kan ju som bekant det där med välgjorda deckare, britterna. Och sen är nog den här helgen också tillända.

2 kommentarer:

  1. Materialvård är ju inte alls så tokigt. Tack för tipset. Ska ta itu med mina sekatörer jag med. Krattade lite ute idag, kottar överallt från granen och blåsten. Orkade kantskära lite på plattgången också. Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Erkännandet är verkligen bra! De kan göra tv-serier de där engelsmännen!!Carin

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!