måndag 2 mars 2020

Måndagsbukett i ny grön vas

Eftersom jag häckade i pyjamas till långt efter lunch i lördags, hann jag aldrig köpa blommor. Det nöjet unnade jag mig idag istället, och det var minsann ingen dum idé att muntra upp sig själv med lite blomsterfägring på en måndag. Jag hittade dessutom en fin grönglacerad vas, som jag bad att få blommorna nerstoppade i på direkten. Arrangerat och klart när jag kom hem, alltså. Tänk, så bra! Allt jag behövde göra var att fylla på vatten. 


Buketten blev rufsig, som vanligt. Spontanbuketter är verkligen min grej. Idag hade blomsterleveransen just kommit, och jag valde ut limegröna olvonblommor, vit axveronika, blåtoppiga tistlar och silvrig eukalyptus med röda stjälkar. 


Och så de torkade brunrosa frökapslarna från en scabiosa; en vädd av något slag. Är inte detta ett naturens eget konstverk, så säg? Eller ett bevis för att Gud är estet. 


Så här toppiga tistlar vet jag inte om jag har sett förut. Lite härligt uppnosiga på något vis. Som små elefantsnablar, hihi!


Blommande olvon får mig att längta efter mina egna snöbollsbuskar ännu mer. Nog är det en ljuvlig tanke att vi har allt det härliga framför oss!


Blombukett på en måndag, som sagt. Och så lite körsång på det. Kan man få en bättre start på veckan? Jag tror nästan inte det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!