torsdag 26 mars 2020

Otto's Thrill och trottoarsopning

Idag kom Otto's Thrill dimpandes med posten; dahliaknölarna som jag beställde januari. De ser ju aldrig mycket ut för världen, när man köper dem. Nästan som små skrynkliga och uttorkade bläckfiskar, som har legat uppspolade långt upp på stranden i flera veckor. (Förlåt, det där blev ju onödigt ledsamt...)


Tänk att något så klent och fult kan bli något så livskraftigt och majestätiskt! Är inte det naturens eget mirakel, så säg? Än har de inte kommit till jorden, och inte några av de knölar som ligger i källaren på vinterförvaring heller, men det kanske kan bli av i helgen. Det är ju ändå trevligt att få igång blomningen lite tidigare än vad man får, om man väntar med att plantera ut knölarna direkt i frostfri jord.

Bildkälla: Lökar och Knölar

För övrigt har jag och grannens 7-åring varit ute och sopat trottoaren ren från höstlöv och vintergrus ikväll, eftersom det vankas gatusopning i början av nästa vecka. Det var riktigt skönt att få vara ute i kvällssolen och få lite frisk luft en stund, efter en dag instängd på ett arbetsrum i en nedstängd skola. Det är nog dagar som dessa det är som allra skönast att vara utomhus. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!