fredag 27 mars 2020

Nedklippt rabatt och nedtagen ljusslinga

Efter att ha suttit med näsan framför datorskärmen hemma i köket en hel arbetsdag, så kändes det väldans härligt att få stappla ut i solskenet på eftermiddagen. Med sekatören i högsta hugg gick jag loss på alla vissna perenner i rabatten vid uteplatsen, även känd som "midsommarrabatten", även känd som "boomerangrabatten". 


När riset från den nästan manshöga anisisopen och den nästan lika höga malörten försvann, blev det nästan lite tomt i rabatten. Lammöronen är redan silvrigt luddiga och fina. Tulpanerna som kommer planterades hösten 2018. Fint att de kommer igen, för jag satte aldrig några nya lökar i höstas. Längst bak står två välväxande Duchesse de Montebello-rosor, men dem törs jag inte klippa i än.


Jag städade också upp lite grann längs högerkanten ner mot bastustugan, och sen satt jag faktiskt där nere på bänken en lång stund och bara gottade mig i solen. (Jodå, jag kan det också, hihi!) Innan jag satte punkt för eftermiddagens spontana trädgårdsprojekt, så tog jag ner ljusslingan från rosportalen. I senaste laget kan man tycka, men vi har iallafall haft sladden urdragen sedan slutet av januari.


Klätterrosorna på sidorna har haft gröna blad mer eller mindre hela vintern. Bonica Climbing-rosen, som jag planterade i somras, tar sig riktigt fint. Och ser ni att forsythian håller på att slå ut i blom allra längst till höger i bild? Den vitamininjektionen längtar man ju alltid efter!


Det ska visst bli 11 grader varmt och strålande sol imorgon också, så förhoppningsvis blir det lite utomhustid då också. Kanske rentav en runda till skogen. 

2 kommentarer:

  1. Fint! Rosportalen kommer ju bli hur fin som helst när den vuxit till sig lite. Så roligt att jobba ute med trädgården. Ha en skön lördag. Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Härligt! Nu kör vi VÅR!!! Det är ljuvligt att vara i trädgården nu...ja att bara sitta med en kopp kaffe vid husväggen!
    KRAM från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!