lördag 25 april 2020

Blomsterkornell 'China Girl'

För att stötta de lokala handlarna delade min kommunala arbetsgivare ut årets julklappspresentkort i förtid. Dubbelt upp dessutom! Det enda motkravet var att pengarna skulle spenderas på studs, innan april månads slut. Vilken lokal handlare jag valde att gynna med min julklapp är nog inte så svårt att räkna ut. Växtmästaren så klart, hehe! Där hittade jag något jag haft på önskelistan länge: En kinesisk blomsterkornell av sorten 'China Girl'.


I nuläget ser den lilla stackaren kanske inte så imponerande ut, men på sikt kommer den förhoppningsvis bilda en 2-3 meter hög buske, som blir lika voluminös på bredden. Busken blir full av stora gräddvita blommor i juni och sedan vackert röd i bladen på hösten. En nackdel är att den växer långsamt och tar tid på sig innan den börjar blomma, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag dristar mig att låna en bild från Pinterest, så att ni får se hur den ser ut i full glans. Vansinnigt vacker, eller hur?

Bild från Pinterest

Jag ska nog plantera min i närheten av uteplatsen, där den även är synlig både från köket och från matrummet. Sen ska jag nog spana efter ytterligare en blomsterkornell, fast med rosa blommor. Ska man vänta länge på blomningen är det ju lika bra att man planterar två på en gång.

6 kommentarer:

 1. Jättevacker. Tror dock att den inte klarar vårt klimat. Vilken bra julklapp. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Oj så fin! Den som väntar på något gott du vet...
  Vårkram från Titti

  SvaraRadera
 3. Jag var också köpte en. Fast en som är lite större mycket sol och vindskyddad sa de på plantskolan. Funderar på vad jag ska ha för marktäckande under. Förslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag grunnar också på marktäckare. Min har nämligen inte kommit i riktig jord än, utan cirkulerar lite överallt i vår trädgård planterad i en stor zinktunna. Vet var jag vill ha den, men den blir en del av ett större projekt, som jag inte har orkat börja gräva på än. Funderar dock på att göra det lätt för mig och köra på murgröna. Är inte så sugen på fler rabatter med perenner som måste klippas ner. Vi får se!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!