lördag 4 april 2020

Dags för fontän

Med hemmakontor blir man onekligen ganska stillasittande, och när jag vaknade imorse var jag rejält stel i akterpartiet. Jag anmälde mig därför snabbt som volontär att promenera den korta sträckan ner till byns surdegsbageri, för att införskaffa dagens lunchbröd. Väl ute överraskades jag av det sköna vårvädret, så när brödet väl var införskaffat och jag hade kommit innanför grindstolparna igen, så stannade jag kvar ute. 


Det första jag gjorde var att rota fram min lilla solcellsfontän ur ladan och stoppa ner den i kopparbaljan vid uteplatsen, och plötsligt kändes det ännu mer vårigt. Själva pumpen har jag surrat fast på en tegelsten med lite ståltråd, vilket gör att den står stadigt i baljan. Jag är riktigt imponerad över hur många år min 249-kronorsinvestering har hållt sig vid liv. Kan det vara 4-5 år vid det här laget? Förra året försökte jag hitta en till, för jag tänkte att det kunde vara bra att ha en i reserv, men de var restnoterade hela sommaren. 


För övrigt är rabatten i sig ganska tråkig just nu. Det är mest bara en massa barjord, men man vet ju hur snabbt den växer till sig, när perenner och buskar väl drar igång. Här blir det rosor, vidjehortensia, pioner, nävor, lammöron, anisört, malört, höstaster och perovskia och säkert ytterligare något annat som jag har hunnit glömma. Ja, edelweiss också! Men först blir det förhoppningsvis tulpaner. 


Sen pysslade jag runt med lite annat i trädgården, innan jag gick in och lade mig i soffan och klämde de tre sista avsnitten av "Drömhus - Sicilien" på SVT Play. Nu har jag sett ALLA avsnitt av denna härliga serie, och jag kan bara säga en sak: Se den, om du inte redan har gjort det!

4 kommentarer:

 1. Aha... Tack för tipset! Direkt jag såg vattnet kom tanken - jamen såklart där ska vara en liten fontän :) Jag är helt arbetsbefriad och det är ganska skönt. Nu kan jag verkligen fokusera istället.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Så fint.. Sånn har jeg å, men for tidlig å sette ut, er frost her. Takk for tips om "Drømhus-" så gøy å se 😍 God påske 🐥🐥🌞

  SvaraRadera
 3. behöver du byta vatten ofta för att inte pumpen ska bli igentäppt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag byter inte vatten på hela säsongen.
   Pumpen är inte grann att titta på, men gör sitt jobb ändå!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!