tisdag 7 april 2020

Gyllenlack och dominoeffekt

För ett par år sedan upptäckte jag en ny bekantskap bland vårutbudet på plantskolan: Gyllenlack. Det visade sig vara en riktig jackpot, eftersom den blommade nästan oavbrutet både under våren och sen även under hela sommaren. Sedan dess är den återkommande hemma hos mig varje vår. 


Det som är allra mest fiffigt med gyllenlack är att den är ganska frosttålig, så den står pall för kalla nätter så här års. Det som är näst fiffigast är att den finns i en himla massa olika färger. I år kör jag på lilarosa. Min fina terracottakruka kommer från den ljuvliga lilla trädgårdsbutiken En Liten Bit av Medelhavet, som ligger i Hammenhög på Österlen. Där tycker jag absolut att ni ska stanna, om ni har vägarna förbi i sommar. 


När man börjar greja med blommor på våren, sätter man igång en slags dominoeffekt inombords. Helt plötsligt vill man ju att sommarsäsongen ska börja omedelbart och bums. Jag har till exempel redan släpat ut däckstolen från vinterförvaringen inne i ladan. Inte för att det riktigt känns lockande att sitta i den än, men det SER ju bara för härligt ut! Dessutom har jag så himla mycket grejer i ladan, så om allt ska hinna ut innan det är dags att plocka in allt igen, så är det lika bra att börja nu, hehe!


Mitt egensnickrade lilla sideboard har stått ute hela vintern. Det värsta som kan hända är att jag får byta brädbitarna, men eftersom de ligger lösa på en hyllkant i metallramen, så är det ju inte så svårt. Det får stå där det står, helt enkelt. Både metallunderredet, senapskulorna och den rostiga lyktan är loppisfynd, så klart. That's what I do.


Efter en hel dag på mitt hemmakontor i köket var det skönt att hoppa i trädgårdskängorna och lufsa runt i trädgården ett par varv. Ett härligt sätt att avsluta dagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!