måndag 6 april 2020

Gammal whiskytunna

Vi är säkert många trädgårdsnördar som drömmer om att ha vackra gamla vin- eller whiskytunnor att plantera i. Det har iallafall jag gjort, men efter att ha surfat runt på nätet och insett vad de faktiskt kostar, så hade jag så smått börjat ge upp den där drömmen. Men så hittade jag en ovanligt billig variant på Jem & Fix, av alla ställen, så nu står det minsann en gammal whiskytunna på innergården utanför bastustugan. 


Enligt företagets hemsida är det faktiskt gamla originaltunnor de säljer, och med tanke på hur mycket den väger och hur rostiga banden är, så är jag benägen att tro dem. Varje tunna i butiken är unik och skiljer sig därför i både utseende och kvalitet. Min tunna är 64 centimeter i diameter och cirka 35 centimeter hög. Den har verkligen helt rätt patina! Nu ångrar jag bara att jag inte köpte fler.


Vet ni vad skillnaden är på whisky och whiskey, förresten? Stavningsskillnaden är nämligen rent geografisk. Whisky kommer från Skottland, medan whiskey är den stavning som gäller på Irland och i USA. Själv dricker jag varken det ena eller det andra, utom möjligtvis i en Irish Coffee, men däremot skulle jag gärna ha fler whisk(e)ytunnor i min trädgård. Vad jag ska plantera i den jag redan har återstår att se. Bambun på bilden fick agera fotomodell så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!