lördag 11 april 2020

Påskafton i gröna rummet

På matbordet i gröna rummet är det påskigt värre. Där har jag fyllt min gröna jardiniär (jag älskar verkligen att diva mig med det där snobbiga ordet, hihi!) med påskliljor på lök. Jag norpade dem helt sonika från samlingen jag redan hade i träskottkärran, för jag hade så många där.


Min lilla samling tuppar och höns i porslin får också stå på bordet över påsk. Jag tycker de är härligt kitschiga och vackra på samma gång. Jag har närt en viss faiblesse för porslinsfigurer i hela mitt liv; i synnerhet när jag var barn och tyckte att det var det roligaste som fanns att titta på prydnadssaker när jag och mina föräldrar var på B&W och storhandlade. Den ådran kommer helt garanterat från min mormor.


I trätråget (som är allmogegult och passar finfint på påskbordet) har jag lagt alla sten- och betongägg jag kunde hitta här hemma. Det var i och för sig inte var så jättemånga. Jag ska nog spana på loppisarna framöver. (Läs: När livet återgår till det normala.)


Idag har jag varit ute och krattat upp grenar och löv i köksträdgården, vilket verkligen var välbehövligt. (Får man stilpoäng för snygg allitteration?) Jag passade också på att måla om mina pallkragar med falu rödfärg. Hälften av dem är dock fortfarande omålade, så det kanske får bli morgondagens projekt, om vädret tillåter. Nu är det godis och soffläge som gäller resten av kvällen. 

Glad påsk på er, kära läsare! 🐣🐥

2 kommentarer:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!