torsdag 23 april 2020

Somrigt helt plötsligt

Eftermiddagens sista digitala konferens körde jag hem och genomförde sittandes med öppen dörr nere i vår lilla bastustuga. Sen satt jag där inne och kikade ut på solen som värmde upp gruset och citronfjärilarna som fladdrade förbi. I bakgrunden blandades ljudet av tjirpande sparvar och knattrande mopeder, och termometern visade på nästan 23 grader. Så otroligt somrigt det kändes helt plötsligt. 


När mötet var slut prick 16.30 stängde jag av datorn och klev ut i omedelbar efter-jobbet-ledighet. Vi drog igång bastun, satt där tills det kokade i både kropp och knopp och doppade oss sedan ute i badtunnan bakom planket. Kontrasten mellan iskall utsida och fortfarande bastuvarm insida är otroligt energigivande, fast för mig var det faktiskt årets premiärdopp. 


Imorgon jobbar jag hemifrån tills veckans alla måsten är klara, och sen loggar jag ut från jobbdatorn och tar helg. En helt oplanerad sådan, men helt plötsligt är det ju legitimt att vara världsfrånvänd och osocial. Man får bara låtsas att man har valt det själv, så går det bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!