torsdag 21 maj 2020

Med röjsåg i moraset

Idag fick röjsågen komma fram ur ladan. Vi klippte ner allt fjolårsgräs och alla torra gullrispinnar på ängen nere i moraset, för att kunna börja ställa iordning en liten gruslagd uteplats på norrgaveln av bastustugan. Vi tänker oss också en grusgång, som knyter ihop området kring stugan med det grusade området bakom växthuset. 


Ängsmiljön är onekligen väldigt vacker på sitt sätt, men när man ser hur ytan faktiskt ser ut blir man ju himla sugen på att plantera annat fint på den här delen av tomten. Vackra träd och buskar. Det är trots allt ett ganska stort område vi har här. Nu ligger det flera stora rishögar där nere och väntar på förflyttning till soptippen. 


Marken är ganska ojämn här nere, sedan grävskopan schaktade upp jord när de grävde för plattan som huset står på. Mellan framsidan och gavelsidan är det en ordentlig nivåskillnad. Idag grävde maken ner kantstenar och gjorde ett litet trappsteg vid husknuten. Sedan spraymålade vi på marken så att vi kan se vilka delar vi ska gräva ut för grusläggning. 


Jag ville "mjuka upp" med natursten, så maken fick släpa hit två stora stenbumlingar, som tidigare var fyllnadsmaterial i vår gamla kökstrappa. När den revs rullade vi bara ner bumlingarna här i moraset, i väntan på passande användningsområde. Nu kom de ju väl till pass. "Pollaren" i trä är en gammal bjälke, som vi hade som grusstopp innan trappsteget kom till. Min plåtkråka flög visst dit och satte sig, hihi!


Det är mycket jobb kvar att göra innan detta börjar likna något, men nu har startskottet iallafall gått för "Projekt 2020". Grusgång och uteplats ska det iallafall bli innan säsongen är slut, och förhoppningsvis lite nya buskar och träd också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!