onsdag 27 maj 2020

Mystery solved

För ett par år sedan köpte jag ett solur på en gårdsloppis, som jag sedan skruvade fast på en hög stubbe nere i moraset. Det stod där ute i ingenstans, i brist på bättre placering. Så småningom växte det upp humle och täckte hela alltet. Sen kom vi ju på att vi skulle bygga en bastustuga där nere i moraset, och då var grävarna tvungna att ta bort den där stubben. Vi var inte hemma den dagen då de grävde och missade att informera dem om att det fanns ett solur där under virrvarret av humlesnår. När vi kom hem var soluret borta, och trots att både vi och grävaren letade, så hittade vi det inte. 


Så häromdagen när vi började gräva nere i moraset, så stack det plötsligt upp ett konstigt "metallband" ur jorden. Jag grävde lite till och fick upp ännu mer metallskrot, som låg ganska långt ner i marken. Det tog ett tag innan vi fattade vad det var. Resterna av det försvunna soluret! Rejält tillplattat av en grävskopa, haha!


Så himla dekorativt är det ju inte precis längre, men maken och jag fick oss onekligen ett gott skratt. Och jag har faktiskt hittat ett nytt solur på loppis, som ligger i ladan och väntar på att få komma ut. Fast nu är ju den där stubben borta, så jag har ingenstans att skruva fast det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!