fredag 19 juni 2020

Midsommarafton

Midsommar 2020 skulle bli en regnig midsommar med åskskurar under hela dagen, men efter ett stilla sommarregn på förmiddagen, så har det inte blivit mer  av den varan. Än iallafall. Trädgården visar sig verkligen från sin bästa sida just nu, både visuellt och doftmässigt. Det är så mycket som blommar, och det luktar så gott när man sitter ute. 


Maken och jag åt midsommarlunch utomhus, vid vårt extra långa bord, som införskaffades förra sommaren just för att rymma alla midsommargäster som brukar vara är. Det fungerade dock utmärkt för bara två personer också. Vi hittade till och med några gamla minisnapsflaskor, som har legat bortglömda i kylskåpet sedan anno dazumal. De smakade för bedrövligt, haha! Det där med snaps är verkligen inte min grej, men är det midsommar så är det. 


I vår matbutik kostade jordgubbarna 69 kronor litern, när vi var och handlade igår. Helt galet, men jag har hört att det är ännu värre prislappar på de ädla bären på andra ställen i Sverige. Men ingen midsommar utan svenska jordgubbar, så det var ju bara att hosta upp pengarna. Vi åt dem med andakt till eftermiddagsfikat, med en skvätt ovispad vispgrädde. Jag är benägen att erkänna att det faktiskt var värt vartenda öre. 


Utan att ha någon som helst anknytning till vårt grannland i öst, körde vi finsk midsommarbastu på eftermiddagen. Det låter märkligt, men det är faktiskt riktigt skönt att basta när det är varmt ute. Efteråt blir man så härligt sval i "systemet". Fast jag medger att jag låg både länge och väl i badtunnan mellan varven. Den där tunnan kommer verkligen bli min melodi i sommar.

Glad midsommar på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!