lördag 20 juni 2020

Midsommardag

Jodå, det utlovade åskregnet kom till slut. Över kvällen, natten och midsommarmorgonen fick vi nästan 30 millimeter. Och mer ska det visst bli under hela helgen. Trädgårdstanten tackar och bockar!


Trädgården jublar också. Aldrig luktar den så gott, som efter ett varmt sommarregn. För oj, så kvavt det fortfarande är ute. Tyvärr är det inte bara växterna som glädjer sig, utan även sniglar av alla de slag. Jag är brutal och klipper huvudet av allt som inte har snäckskal på ryggen. Midsommardagen 2020 kommer nog gå till snigelhistorien som "Massakern på Solhäll"...


Jag var faktiskt lite förutseende för en gångs skull och ställde ner lådan med min galet blommande tvillingsporre under utebordet innan jag gick och lade mig igår kväll. Den är så småblommig att det mest brukar bli gegga kvar om det regnar för kraftigt på den. Medge att ordet "skär" verkligen visar sig i sin dubbla betydelse mot den vinröda japanska lönnen i bakgrunden, haha!


Jag knipsade av några regntunga pioner och tog med mig in. Ofta är jag dålig på det där, att faktiskt våga klippa av "trädgårdens drottningar" (som Fredrik på Eklaholm skulle ha uttryckt det) och använda dem till snitt. Men det är ju väldans trevligt att ha sällskap av dem inomhus också. 


Idag kör vi en runda till grannbyn för att uppvakta en 50-åring lite snabbt på hans gårdsplan. På grund av de rådande omständigheterna är det planerade kalaset uppskjutet till nästa år, men en 50-årsdag är ju ändå en 50-årsdag. Sen tänker jag nog mest ligga i sängen och läsa böcker och käka chokladpraliner. Ett värdigt slut på midsommarfirandet 2020. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!