lördag 13 juni 2020

Mildrad loppisabstinens

Vid det här laget så här års brukar vi ha hunnit avverka en faslig massa försommarloppisar, men av förklarliga skäl har det inte varit mycket av den varan i år. Abstinensen börjar onekligen sätta in, så när tillfälle erbjöds idag stannade vi både på en gårdsloppis i en av grannbyarna och på en av byns lokala välgörenhetsloppisar. 


I loppisbutiken köpte maken en stor inflätad flaska för 50 pix, som ska få stå tillsammans med tunnorna nere vid planket utanför stugan. Den var fin!


På gårdsloppisen var det min tur att fynda. Jag köpte ett gäng patinerade terracottakrukor och två likadana gamla ullfiltar, som är gröna med vitt mönster på ena sidan och tvärtom på den andra sidan. Ofattbart att de bara kostade 20 kronor styck! De var både hela och rena, men när vi kom hem körde jag dem ändå på ett lätt handtvättprogram i tvättmaskinen för att få bort den "gamla" lukten. Sen torkade de på nolltid ute i den ljumma sommarblåsten. 


För övrigt har jag varit nere i köksträdgården större delen av eftermiddagen, där jag bland annat har planterat om tomater i både pallkragar och i krukor i växthuset. Framåt kvällen drog vi igång bastun och badade i badtunnan. Nästan lite semesterkänsla. Och imorgon följer det en ny ledig dag, hurra!

1 kommentar:

  1. Grattis till alla fantastiska fynd - så många fina loppisar det verkar finnas i dina trakter !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!