söndag 14 juni 2020

Hallbord med målad bordsskiva

Vi tog oss en liten söndagstur över smålandsgränsen till Ryd, där maken har en familjegrav som vi brukar besöka ett par gånger varje år. I Ryd finns också Köplundens Antik & Loppis, som alltid är en riktig skattkammare. "Letar vi fortfarande efter ett hallbord?" undrade maken, och strax efter att jag hade svarat ja, så bara stod det perfekta lilla bordet där. 


Ett grönt bord med låda i sargen, ben med klotformade detaljer och som grädden på moset en fantastiskt vacker dekormålning i mörkgrått och allmogerött ovanpå bordsskivan. Och så den där perfekt slitna patinan, som målade möbler bara får efter att ha brukats i årtionden. Kanske rentav århundraden. 


Eftersom vi har en ganska smal genomgångshall, har vi letat vi efter ett bord som inte är så djupt utifrån väggen. Storleken på det här bordet är verkligen helt perfekt, och jag älskar att det har högre ben än vårt tidigare bord hade, så att bordskivan kommer upp en bit på murstocken. Och den där lådan är ju väldans praktisk att kunna stoppa saker i, som man behöver ha nära till hands när man är på språng. Nu letar vi verkligen inte efter ett hallbord längre. 

3 kommentarer:

  1. Som skapad för er hall - precis lagom patinerad och dessutom med en vacker målning, vilket kap !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  2. Vackraste hallbord jag sett! Underbar målad skiva, jättegrattis!

    Ha en fin dag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja visst är det helt ljuvligt? :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!