tisdag 16 juni 2020

Rullande rabatt och gräsklipparblues

Ett annat fynd som fick följa med hem från vårt besök i Ryd i söndags, var en liten vagn med fällbara träkanter och rejäla gummihjul. Den var ju så oemotståndligt charmig! Väl hemma samlade jag ihop alla småkrukor jag hade, och vips så hade jag ordnat en rullande rabatt. Tänk så praktiskt att bara dra vagnen med sig till olika ställen, beroende på var man vill ha lite blomsterfägring just då, hihi!


Det blev lite "man tager vad man haver", med sådant jag redan hade hemma: Petunia, penséer, grusnejlika, tvillingsporre, en övervintrad silvrig sak och en halvvissen rosa marguerit. Den lilla gröna växten längst fram till vänster är en överblommad pärlhyacint, vars fröställningar är som små ljusgröna blommor i sig. Fint!


Att dra runt vagnen i ett knallblått plastrep känns ju i och för sig mindre pittoreskt, men ska jag nog kunna hitta på något annat vad det lider. 


När det är dags för vattning drar jag bara fram hela härligheten till källartrappan, där vattenslangen ligger. Muchos fiffigt! Ja, jag vet att jag är en riktig tramsebyxa (skånska för "barnslig person), men jag vill ju att det ska vara lite roligt i trädgården!


Igår fick vi för övrigt det sorgliga beskedet att vår trogna gamla gräsklippare är bortom all räddning. Ja, iallafall om man inte vill lägga tusentals kronor på en ny växellåda, en ny axel till knivbladet och gud-vet-vad, och det vill man ju inte. Dags att skaffa en ny, alltså. Trist, men nödvändigt. Det blir iallafall ingen robotklippare än, för det är något med artificiell intelligens som jag tycker känns lite läskigt. Jag hävdar bestämt att jag faktiskt blev JAGAD av en lömsk robotgräsklippare, när jag var på Skarhults slott förra sommaren, hihi! Vi får väl se vad vi hittar. 

1 kommentar:

  1. Både kul och smart ju!
    Läste ikapp ditt förra inlägg, vilken härlig busken snöbollsbusken är, och schersminen, nu blir jag avundsjuk... hade ju tre stycken i förra trädgården...
    Men alltså, vilken plantskola ni har, en pionplanta för 15 kronor!?! Sån rea skulle aldrig hända här kan jag säga... Förstår att du köpte på dig ett "gäng"! Och Edulis Superba är verkligen superb, en av mina favoriter!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!