tisdag 23 juni 2020

Välbetald kvällsinspektion

Jag tog mig just en liten kvällsrunda ner i moraset för att inspektera gårdagens etapp av arbetet med slänten. Igår fick en gulgrön spireabuske flytta dit från hörnan som ändå ska tömmas uppe vid uteplatsen. Den får fylla ut  och ljusa upp lite längst bak där uppe mot det redan befintliga buskaget av praktspirea. Spirea, spirea överallt! De finns i många olika färger och varianter och är både lättskötta och fina på alla sätt och vis. 


Ormbunkarna jag köpte på Oppmanna plantskola fick ju också komma i marken här igår. De ser inte mycket ut för världen just nu, men det blir nog fint bara de får växa till sig. Den roliga stubben tiggde jag till mig redan för ett par år sedan, när grannarna sågade ner en storväxt häck. Den ser nästan ut som en hand med fingrar. Förvisso bara fyra sådana, men handen kanske tillhör Musse Pigg, hihi!


Vid stenen nere på hörnan blommar min nya älskling, nejlikroten 'Mai Tai'. Det verkar vara hela trädgårdsvärldens nya lilla It Girl, för jag vet inte i hur många inlägg på bloggar, Instagram och Facebook-sidor den har dykt upp den senaste tiden. Men det är klart att jag inte kan ha ensamrätt på att tycka om den, för den är ju helt bedårande!


I slutet av min lilla trädgårdsrunda fick jag betalning i form av egenodlade jordgubbar, som har mognat bara så där pang bom de senaste två dagarna. På samma sätt som mycket annat frodas som aldrig förr i trädgården, så ser det ut att bli ett riktigt jordgubbsår på Solhäll. Egenodlade solmogna jordgubbar är det ändå inte mycket annat som slår. Mums!


Fler trädgårdskvällar lär det bli i veckan, för nu drar det ju in ett riktigt högtryck över Sverige. Uh, oh, those summer nights!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!