måndag 13 juli 2020

'Climbing Bonica'

'Climbing Bonica'-rosen, som jag planterade på höger sida av portalen förra sommaren, har visat sig vara precis en sådan trevlig bekantskap som jag hoppades att den skulle vara. Det är en väldigt frisk och medgörlig klätterros, som har hunnit klättra upp en bra bit på stolpen på bara ett år. 


Den var egentligen ett spontanköp, som slank med av bara farten när det var rea på plantskolan förra sommaren, men nu när den blommar som bäst ångrar jag verkligen inte att det blev just den sorten. Blommorna är fyllda och växer i tunga klasar, och är är så där perfekt marsipanrosa som jag tycker allra bäst om på rosor. 


'Climbing Bonica' är härdig i zon 1-5 och fungerar visst även fint att odla i kruka, bara den är tillräckligt stor. Den blir uppemot 2 meter hög och blommar oavbrutet mellan juni och oktober, med en svag doft av hallon. Mmmmm!


Till vänster på portalen får 'Climbing Bonica' snart sällskap av rosen 'Rosenholm', som också kommer att blomma med stora rosa klasar, fast med blommor som är aningen mindre i storlek. Jag hoppas få tillfälle att återkomma med bilder när det blommar på båda sidorna. 


Dagens projekt har annars varit att rensa och sortera bland alla nedpackade kläder, som jag har samlat på mig i lådor på vinden genom åren. Det resulterade i ÅTTA välfyllda papperskassar plus en kasse med skor, som vi sedan körde direkt till loppisbutiken. Nu är det definitivt dags att vinka farväl till storlek 40-42. Den insikten borde jag ha kommit fram till redan för 10 år sedan, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!