fredag 31 juli 2020

Färdig grusgång

Vi klurade lite på hur vi skulle göra kanterna längs vår tilltänkta grusgång och kom fram till att den absolut enklaste lösningen vore att slå ner samma typ av rabattkant som vi gjorde när vi lade gruset bakom stugan. Sagt och gjort. Det fick bli en ny runda till Granngården idag, och när kanten väl var på plats gick det snabbt att lägga både markduk och sedan grus. Resultatet blev kalasbra!


Nivåskillnaderna syns inte så mycket på bild, men vi har fått göra ett "trappsteg" i vardera änden av grusgången. Rabattkanten blev också ett bra sätt att terrassera upp mot sluttningen. Nu håller kanten jorden på plats, på ett bättre sätt än vad natursten hade gjort. Och på det här sättet blev det plötsligt en mängd stenar över, som jag kan använda till att göra färdigt "muren" på framsidan av stugan. Så bra!


Det blev plötsligt också en tydlig gräns mellan det prydliga ordnade och vildmarken till höger. Nu är det till och med riktigt charmigt att det är lite uppväxt där. 


Vi behöver lägga på några kärror grus till, men låter den första omgången sätta sig lite grann först. Jag slangade av den värsta sanden ändå, för att få en bättre känsla för slutresultatet redan nu. 


Vi har verkligen fått en helt ny trädgård i sommar. Det är så läckert nu när man kan gå runt nere i moraset, som inte är något moras längre. Vad ska vi kalla den här delen nu, månntro? Hmmm, det tål att tänkas på. 

2 kommentarer:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!