lördag 1 augusti 2020

Road trip till Småland

Igår kväll insåg vi att vi börjar bli mossiga, som bara går och lullar innanför grindstolparna här hemma hela semestern. Vi ska ju börja jobba snart, så det kändes bäst att börja träna på att kamma sig och vara ute bland folk. Dessutom skulle det ju bli värmebölja, och då känns det ju alltid extra lockande att sitta i en bil med AC. Därför fick det bli en liten road trip till Småland idag. Första anhalten blev Lammhult, där de har en mycket finurlig "turistbyrå" mitt i byn. Så underbar!


Vi besökte ortens alla möbelaffärer, vilket resulterade i att vi äntligen hittade en ny soffa. (Det var inte på Norrgavel kan jag säga.) Efter 12 år börjar nämligen vår IKEA-soffa bli både nedsutten, solblekt och lagom ingrodd, och då har vi ändå bytt klädsel en gång någonstans där halvvägs i tid. Den nya soffan blir en mörkgrå (den på bilden är mer blå) nätt tresits i klassisk modell, och den levereras om 6-8 veckor. "En perfekt soffa för dig som har begränsningar med måtten" står det som beskrivning på företagets hemsida, och det passar ju utmärkt i ett pyttelitet hus som vårt. 


Sen blev det god asiatisk lunch i Växjö och ett stopp på antik- och loppisladan i Gottåsa på vägen hem. Där kände jag mig desperat nödgad att stilla min uppdämda loppishunger med att köpa en porslinskanna i form av en vattenmelon. Kanske inte det mest estetiska loppisfyndet i världshistorien, men rätt kul ändå. Om man kisar lite, kan man ju ändå låtsas att det är en Bordallo Pinheiro för 700 kronor, hihi! 


Nu sitter vi här och är lite nöjda över att vi ska få en ny soffa i höst. Samtidigt konstaterar vi att det nog är dags att även byta fåtöljer, soffbord och matta. Det blev visst en kostsam dagsutflykt till Småland idag. Imorgon får vi nog hålla oss hemma...

2 kommentarer:

  1. Kjempefin kanne, den var du heldig med. Du har en så artig blogg, både med antikk og hage.Jeg har nok samme smak, derfor liker jeg den så godt. Er innom bloggen din hver dag og titter. Funnet flere tips der også. Hilsen Inger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att veta att du läser min blogg, Inger. Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar!

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!