torsdag 9 juli 2020

Fortsätter att gräva och greja

Jodå, jag har grävt och grejat idag också. De ryska kornellerna kom i jorden, och jag flyttade hit en rosa 'Fairy'-ros från rabatten nedanför uteplatsen, som jag ändå ska gräva om. Undrar just om knopparna klarar att slå ut efter flytten. Nejlikroten blommar och blommar. Den är min absoluta sommarförälskelse.


Jag älskar när gamla loppisfynd plötsligt hittar sin perfekta plats. Idag var det mitt gamla gröna balkongräckes tur. Det blev otroligt vackert att placera i bakkant, så att man ser det när man kommer i trappan från rosportalen nere vid växthuset. Stenbumlingen är ett av dagens grävfynd. Jag älskar sten och blir lika glad varje gång det säger klong i spaden! Med spett och lite muskelkraft ploppar de flesta upp ganska lätt ur jorden. Om jag inte klarar att få upp dem på egen hand, så får maken komma och göra en insats. Det är bara en bumling som vi har gått bet på.


Jag flyttade två små 'Diabolo'-spireor, som förde en tynande tillvaro på ett annat ställe, och konvaljbusken jag köpte igår hamnade bakom galler. (Det kanske egentligen är en kanaljbuske, hihi!) I övrigt är det lite tomt här. Det får visst bli en ny runda till plantskolan snart. Stenen på bilden är förresten också uppgrävd idag.


På en av byns mataffärer sålde de gårdagens jordgubbar för 25 kronor litern. Det roliga i kråksången var att gårdagens jordgubbar var mycket rödare och finare än dagens bär, som kostade 15 kronor mer. Jag köpte två liter "gamla" gubbar. Det blev ett perfekt mellanmål i en grävpaus. 


Jag vattnar alltid rikligt både under och efter plantering. Imorgon kommer det eventuellt en liten regnskvätt, men förmodligen inte tillräckligt för att nå hela vägen ner till rötterna, så jag låter nog slangen ligga ute. 


Idag lyssnade jag på Eveline Jacobsens sommarprat om hur det är att vara IVA-sjuksköterska i coronatider. Det var otroligt bra, så det tycker jag ni ska lyssna på om ni har möjlighet. Alla sommarprat ligger ju ute på P1:s hemsida, så man kan lyssna på dem när man vill. Perfekt när man jobbar i trädgården. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!