onsdag 8 juli 2020

Vinbär, vipphortensia och sommarpratare

Imorse blev det röda vinbär på frukostfilen. Surt på surt, haha! Men gott. Jag unnar mig crunchy müesli på semestern. Inte det minsta nyttigt, men löjligt gott. Just den här varianten har dessutom torkade jordgubbar och någon slags yoghurtpluppar som pricken över i. Jag funderar dock på att ugnsbaka lite egen granola någon dag, för det är ju faktiskt ännu godare.



På förmiddagen körde jag en runda till Älmhult, där jag besökte Kyrkbackens Handelsträdgård. Där finns det alltid så mycket fint att titta på, och växterna brukar vara både frodiga och av bra kvalitet. Jag var på jakt efter buskar och ett litet träd av något slag att plantera nere vid stugan, och jag kom faktiskt hem med bilen full. Bland annat köpte jag en uppstammad vipphortensia 'Pinky Winky', som jag planterade på  den hörna av den grusade lilla uteplatsen som vetter ut mot det som fortfarande är uppväxt vildmark. Den här sidan av moraset har jag inte tänkt göra så mycket med i sommar, men det kändes fint att rama in uteplatsen lite grann. Nävorna är från midsommar-rean på Oppmanna, och stenarna är uppgrävda på plats. 


Egentligen var planen att jag skulle hitta ett litet träd att sätta där zinkbaljan med blomsterkornellen står, men så blev det inte idag. Däremot köpte jag fler buskar av olika slag, som ska ner i jorden på den här sidan. Så långt kom jag dock inte idag, men jag planterade äntligen mina 'Little Princess'-spireor längs kanten till det som ska bli grusgång framöver. De får bilda en fortsättning på spireorna som redan växer längs gången ner från rosportalen. Så bra det känns nu, när man kan börja skönja strukturen i min ostruktur, hihi!


Det ser nästan ut som om jag har en egen liten plantskola på norrsidan av bastustugan, hihi! De andra buskarna som väntar på plantering är två ryska korneller av sorten 'Ivory Halo', en konvaljbuske och en småblommig schersmin. Den sistnämnda är mindre än vanlig schersmin, men ännu mer rikblommande med en ljuvlig doft av smultron. Mmmm!


Jag hann klämma tre sommarprat medan jag jobbade idag: Sara Bäckmo, Hedda Stiernstedt och Björn Natthiko Lindeblad. Alla tre var väldigt bra, i synnerhet den sistnämnda. Imorgon hoppas jag på väder att gräva vidare. Det är verkligen galet, så tillfredsställande det är att vara ute och gräva och dona. Då känner man livet i sig!

P.S. Idag provar jag att blogga med Bloggers nya mall. Bilderna är större, om man läser inlägget på dator. Hur det ser ut från mobil och/eller surfplatta, har jag dessvärre ingen aning om. Hojta gärna till, om det blir konstigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!