fredag 17 juli 2020

Sommarvärme och hemmapyssel

Så återvände sommarvärmen till "Glesbygd", och det med besked. Det har varit riktigt varmt idag, men på förmiddagen tog jag iallafall en runda med gräsklipparen. Den nya går att ställa in, om man vill köra med uppsamlare eller om man vill att klipparen finfördelar gräset. Idag gjorde jag det sistnämnda, både eftersom det går otroligt mycket snabbare och eftersom gräsmattan mår bra av att gödsla sig själv. 


Maken skrubbade rent i badtunnan och fyllde på nytt vatten. Det gamla vattnet har jag använt så mycket som möjligt av under hela veckan, både till bevattning av växthus och till mina nyplanteringar. Större delen av det som fanns kvar idag hällde vi ut i pallkragarna. När det var som varmast på eftermiddagen, tog vi oss ett dopp. Det är sååå svalkande och skönt! Den bästa investeringen vi har gjort, tror vi bestämt. Maken hittade en gammal grön vedlår i ladan, som vi hade glömt att vi hade.


Sen fick jag ett ryck och kom på att jag ville måla om två fula röda loppisstolar, som har stått ute bakom stugan hela vintern och blivit riktigt väderbitna. Fast jag orkade bara en, för det var lite för varmt. Färgen torkade iallafall snabbt. Kulör? Grön, så klart! Kanske inte den nyans jag egentligen hade velat ha, men jag tog en burk färg som jag redan hade hemma. Det där med att vänta är ju som bekant inte alltid min starka sida. Slutresultatet blev iallafall hundra gånger bättre än hur den såg ut tidigare. Om/när jag målar om den andra stolen återstår att se. 


Och som pricken över i slog sommarens första stockrosor ut i blom idag. Färgen är ju alltid lite av ett lotteri. Den här gången blev det mörkt vinröda blommor. Jag älskar stockrosor och är så glad att de äntligen har funnit sig till rätta i vår trädgård. Nu ploppar de upp lite överallt. Kolla förresten in det allt annat än raka hörnet på vår husgrund. Gammal som gatan. I love it!


När det regnade igår planterade jag lite mer i mitt planteringsprojekt nere i moraset, men det får jag visa en annan dag. Nu är det dags att ta kväller. Jag ska lägga upp fötterna i soffan och dricka iskall citronläsk. En fin avslutning på en fin dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!