söndag 19 juli 2020

Söndag i juli

Ännu en varm dag. Dagen har inte bestått av några större projekt, utan mest av småpyssel och många timmars trädgårdshäng. Jag började dagen med att plocka in en bukett av mina egensådda luktärter. Nu doftar det otroligt gott i hela köket. Men starkt! Vasen köpte jag på Solhaga Garden tidigare i sommar, för just detta ändamål. Den är perfekt både i form och storlek. Och så är den grön!


Jag plockade en bukett till min andra gröna vas också. Det blev en färgbomb av lite allt möjligt från köksträdgården, och till och med lite johannesört som växer som ogräs på uppfarten och överblommad kirskål från bakom ladan. Ogräs är också fint. 


På eftermiddagen började jag läsa en bok av Sofie Sarenbrant. Sen lyckades jag faktiskt med konststycket att sitta stilla i skuggan under äppelträdet på baksidan i flera timmar, ända tills boken tog slut. Jag läser extremt snabbt när jag väl kommer in i en bok, och den här boken var väldigt lättläst. Inget som kommer att lämna något bestående intryck, men en helt OK sommardeckare. Det här var bok nummer åtta för mig i år, och med tanke på mitt nyårslöfte om minst en bok i månaden, så ligger jag ju faktiskt på plus inför augusti. Bok nummer fem-sex-sju kanske jag skriver om en annan dag. 


När dagen svalnade lite framåt eftermiddagen, så kunde jag inte låta bli att gräva lite. Jag köpte nämligen ytterligare två 'Fairy'-rosor på Blekingeplantan igår, och dem planterade jag som marktäckare nedanför rönnen. Stenbumlingen längst fram kom i dager under processen. Jag älskar sten och blir lika glad varje gång det säger "klong" i spaden, hihi! 


Nu har halva semestern gått. Jag väljer att se det positiva i det och tänka att jag fortfarande har många lediga dagar kvar att njuta av. Den här semestern tar vi verkligen dagarna som de kommer, och det är faktiskt riktigt vilsamt. Vad som händer imorgon får vi alltså se då. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!