måndag 20 juli 2020

Kaffemuggar och trädgårdsprydnader

Efter sju år i trogen och idog tjänst har våra lokaltillverkade kaffemuggar i glaserad keramik börjat bli både spruckna och svåra att diska. Ett par av dem har vi dessutom slagit sönder, så när vi har fler gäster  än tre får vi  alltid köra med några udda extramuggar. Vi har spanat efter nya kaffekoppar en längre tid, och hela tiden har vi återkommit till serien Swedish Grace från Rörstrand. Den designades av Louise Adelborg redan 1930 (då under namnet Nationalservisen), men känns väldigt tidlös. Så vacker i ljusgröna färgen 'Äng'!


Eftersom det är 25% rea på Cervera för närvarande beslutade vi oss för att det var dags för lite shopping. Vi köpte kaffemuggarna som rymmer 30 cl, men även fyra temuggar som rymmer 50 cl. (Vill man ha en stor balja kaffe, så kan man ju också välja att dricka ur den sistnämnda.) Det fanns bara tre kaffemuggar kvar i affären i Kristianstad, men det är rea i nätshoppen också, så jag har redan beställt hem fem till. Premiärkaffetåren är redan avklarad, och jag måste säga att kaffet verkligen smakade extra gott, hihi!


Nytt här hemma är också de fina rostiga värmeljushållarna på spjut från ELDgarden, som jag klickade hem från roliga trädgårdsbutiken Gecko häromdagen. Rostfärg mot en lummig grön bakgrund tröttnar man ju aldrig på. 


De får stå nere vid den nya uteplatsen på norrsidan av bastustugan, så kan vi tända värmeljus i dem när vi bastar i höst. Fast de är himla fina även utan ljus. Som en liten rostfärgad plantering. "Ros" stod det på ordersedeln, men jag tycker mer att de ser ut som lyxiga franska tulpaner. 


En liten groda i gjutjärn slank visst med av bara farten. Det är ju något visst med grodor ändå, och den här är ju bara för söt. Jag har placerat ut den på en av stenbumlingarna i den nya planteringen nere i moraset. Där är den inte omedelbar, men rolig när man väl upptäcker den. Egentligen precis så som det ska vara med trädgårdsdekorationer. 


Vädret har svårt att bestämma sig idag. Ska det regna? Ska det vara uppehåll? Det är ändå ganska behaglig temperatur ute, tycker jag. Lagom svenskt sommarväder, helt enkelt. Som gjort för ett bastubad och ett dopp i badtunnan. Och sen kan jag sitta där på bänken på norrsidan av stugan och tindra med ögonen över allt det nya fina som har tillkommit där i sommar. Grodan kan få vara med, hihi!


Fotnot: Länkarna i dagens inlägg är inte sponsrade. 

1 kommentar:

  1. Så fina värmeljushållarna var ! Örebro ligger ju inte så långt från Eskilstuna där Gecko håller till så det blir absolut ett besök snart.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!