tisdag 21 juli 2020

Mer nyplanterat

De senaste dagarna har jag planterat lite mer grejer i mitt stora planteringsprojekt nere i moraset. Jag ville ju ha ytterligare ett litet träd för att få upp lite höjd i andra änden också. Jag hittade en japansk dvärgpil (salix integra/eukalyptusvide) 'Hakuro-Nishiki', vars ljusa krona jag tänker kan bli fin som kontrast mot allt det djupgröna runtomkring. Än så länge är det lilla trädet så spinkigt att det nästan inte går att fotografera, men tanken är att kronan ska bli tät och rund på sikt. Man får formklippa den lite efterhand för att få den så. 


Jag har lagt cirklar av uppgrävd sten på markduk runt stammarna på båda prydnadsträden. Inte för att det fyller någon som helst funktion, men det ser trevligare ut än den öppna jorden. När alla växter har växt till sig, kommer det nog inte att synas så mycket, men än så länge funkar det som en quick fix för att det ska se lite prydligare ut. Det slår mig att båda träden är japanska, och det är ju himla praktiskt, för då kan de ju prata med varandra, hihi!


Jag har fortsatt raden med liten stefanandra hela vägen bort till stenkanten till höger. På den lilla "hyllan" framför det gröna balkongräcket har jag planterat en rhododendron 'Cunningham's White'. Den har mer svängrum än vad det ser ut som på bilderna, både framåt, bakåt och i sidled, för den kommer att bre ut sig rejält på bredden. Det är väl inte värre än att jag får flytta balkongräcket bakåt, om det skulle behövas i framtiden. "Blommar ibland även på hösten" står det när man läser om den på nätet, och det kan det nog hända att den gör, för det finns redan knoppar på grenarna.


Höjdskillnaden i den här planteringen är ganska mycket större än vad bilderna visar. Det sluttar ganska rejält här, och förhoppningen är ju att stefanandran ska "rinna" neråt och täcka jorden lite mer i framtiden. På en del ställen längre ner har jag även planterat in murgröna. Nästa steg blir att gräva ut grusgången, så att de olika ändarna av trädgården knyts ihop. Något grus har vi dock inte beställt än, men det blir nog ganska snart. Vi planerar även att lägga grus på baksidan av stugan, så att man kan gå hela vägen runt. 


Idag har vi klippt syrén- och schersminhäcken längs uppfarten och ligusterhäcken ut mot gatan. Det var välbehövligt, kan jag säga. Nu ska jag ta mig en liten vattningsrunda, innan det är dags att ta kväller. Jag får nog klä på mig rejält, för det är faktiskt inte så himla varmt ute. Får man vara oförskämd och önska lite regn på sina nyplanterade växter?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!