onsdag 22 juli 2020

Bakom stugan

Projektet med att snygga till runt stugan går in i fas tre. Förra sommaren gjorde vi iordning framsidan och södra kortsidan med plank och grus, i början av den här sommaren lade vi grus längs den norra kortsidan och idag har vi börjat röja upp på baksidan av stugan. Grundtanken här är att jämna till marken och lägga grus längs husväggen, så att man kan gå runt hela stugan. Fast med tiden har vi utvecklat tanken lite grann, så nu kommer vi gruslägga en större del av ytan, runt trädet till vänster. Tanken är att det ska bli som en liten bakgård här. 


Vi passade på att såga ner en gren som satt onödigt lågt på trädet, som egentligen är två stammar som har växt ihop. Här drömmer jag lite grann om en liten bänk som går runt stammen, men vi får väl se hur det blir. Som vanligt bestämmer vi lite vartefter. Det brukar bli bäst så.  


Hur gruset ska gå längs kanten mot det som är ängsmark idag har vi inte riktigt bestämt. Inte heller vad vi ska göra med ängsmarken på sikt. Den tillhör iallafall inte den här sommarens projekt. Man ska ju ha något att göra nästa år också.


Vi måste iallafall göra någon slags snygg övergång till den redan gruslagda norrsidan. Jag tror att vi spetsar till hörnan här och gör någon slags "snibb". Som vanligt har jag börjat i helt fel ände och planterat i vinkeln innan det ens finns någon vinkel att förhålla sig till, hihi!


Vid det som är baksidan av planket kommer vi förmodligen bygga en liten redskapsbod på sikt, där vi kan förvara kratta, rengöringsredskap till badtunnan och lite sådant. Kanske köper vi bara en sådan där färdig byggsats och smäller upp. Kanske blir det något helt annat. Det blir kanske inte ens i år.


På just den här delen har vi hunnit rensa upp och klippa bort sly under dagen. Vi konstaterar att marken faktiskt är ovanligt jämn här, till skillnad från övriga delar av tomten. Trevligt när det är lite lättarbetat som omväxling. Det har vi inte varit bortskämda med tidigare. 


Nog kan det bli mysigt när det liksom blir en helhet runt stugan, eller vad tror ni? Grus på gången ska det ju också bli, är det tänkt. 


Ja, detta är vad vi har dragit i under dagen. Imorgon fortsätter vi alldeles säkert, om vädret tillåter. Någon deadline har vi dock inte satt upp. Det får ta den tid det tar. Och vaknar vi imorgon och känner för att göra något helt annat, så gör vi det. För så funkar det här på Solhäll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!