torsdag 23 juli 2020

Hemmapyssel och spontanbesök

Idag fortsatte vi röja en timme eller två bakom bastustugan. Undan för undan blir det lite mer uppröjt här, och idag har maken dessutom slagit ner sån där träkant som kommer på rulle, som stopp mot gruset som ska komma sen. Bilden är dock tagen under gårdagen. 


Framåt lunch fick vi spontanbesök av två kompisar, som var på genomresa på väg mot Växjö. De hade fikabröd med sig, så det blev en trevlig fikapaus under parasollet en timme. Har jag visat de nya gröna sittdynorna, förresten? Här är de.


Efter lunch kom vi inte riktigt igång med något vettigt igen. Jag hängde mest i trädgården, där det alltid finns saker att göra. För mig är det dock väldigt vilsamt att lulla runt och smågreja. Som att klippa bort vissna rosor, till exempel. På bilden ser ni Awakening, som växer och frodas som aldrig förr. Visst är det väl ändå ett makalöst rosår i år?


Imorgon ska det visst regna hela dagen. Det ser jag faktiskt fram emot, för efter flera dagar med blåsigt väder är det duktigt torrt i jorden, både i backen och i krukor och pallkragar. Det är nästan inte lönt att vattna, för det torkar lika snabbt igen. Det ska bli mysigt med en innedag också. Jag har två avsnitt kvar av "The Split" på SVT Play, som jag gärna vill se. Nicola Walker är fantastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!