fredag 24 juli 2020

Otrevligt och trevligt besök i regnet

Idag har vi haft rejäla regnskurar mer eller mindre hela dagen. Som allra mest tror jag bestämt att det regnade när vi var en runda till soptippen för att slänga trädgårdsavfall på förmiddagen. Vi hann bli rejält blöta på de korta sekunder vi var utanför bilen, haha! Mellan skurarna har det dock varit riktigt varmt under dagen, och då och då har jag hoppat i gummistövlarna och gjort mig små ärenden runt i trädgården. 


Jag klippte mig en ny bukett luktärter nere i köksträdgården, för den förra hade hunnit vissna. När jag ändå stod där med saxen i handen gick jag på snigeljakt. Det är fortfarande helt galet, så mycket sniglar vi har i år. Inte bara mördarsniglar, utan skogssniglar, vinbergssnäckor, pyttesmå gulsvarta snäckor och gud vet vad. Dem med hus på ryggen har jag dock inte hjärta att ta kål på, för de är ju så fina. Jag kanske ska öppna fransk restaurang istället, hehe!


Hårdast går sniglarna åt mina dahlior, vars bladverk verkligen verkar vara snigelmums. Jag har börjat gräva upp knölarna ur pallkragarna och sätta dem i krukor istället, så att jag kan ha lite mer koll på dem en och en, och så att jag kan flytta runt dem till lite säkrare ställen. Problemet är bara att inga ställen förefaller vara helt säkra. Otrevliga besökare, de där sniglarna...


Desto trevligare besök kom körandes i en Volvo efter lunch. Det var ytterligare ett gäng vänner på genomresa, som stannade en kortis för att säga hej. På grund av det trista vädret blev det inte tid för fika den här gången, men sommaren är förhoppningsvis inte slut än.  

1 kommentar:

  1. Låter som en skön dag! Mina dahlior ska nog hamna i kruka också...bra tips!
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!