lördag 25 juli 2020

Rabattkant på plats

Vi jobbar på med baksidan på bastustugan. Idag grävde vi ur så pass mycket att hela rabattkanten kunde komma på plats. Lite finjustering här och där blir det alldeles säkert, men jag älskar när man kan börja visualisera gränser och hur slutresultatet ska bli. Tänk vilken mysig liten bakgård vi kommer att få här! Och så trevligt att kunna gå runt hela stugan och tycka att det är fint på alla sidor. 


Den här gången har vi gjort det enkelt för oss och köpt rabattkant i trä som kommer på rulle. Maken köpte ett par rullar på Biltema för att testa med, men när vi var där idag för att köpa fler, så var den slut. Det fick bli rullar från intilliggande Granngården istället. De var nästan 50% dyrare, men 20 centimeter längre (200 cm mot 180 cm) och av bra mycket bättre kvalitet, så det var faktiskt ett bättre köp. Det var himla lätt att slägga ner rabattkanten i jorden, och resultatet blev förvånansvärt prydligt i all sin enkelhet. 


Vi hade två rejäla makadamhögar här på baksidan, som har legat kvar sedan stugan byggdes sommaren 2018. Dem har vi krattat ut för att jämna till marken, men vi har också fått gräva bort lite ogrässvål här och där. Bakom trädet är vi inte riktigt klara, som ni ser. När det är bortgrävt blir nästa steg att lägga markduk och sedan naturgrus. Gruset har vi faktiskt inte beställt än. Det får bli på måndag, så får vi se när det kommer. Det brukar dock inte vara så lång leveranstid. 


Naturgruset går som en tydlig röd tråd genom alla våra trädgårdsprojekt, där det annars är ganska många olika materialmöten. Vi har använt både olika sorters natursten, huggen granit, betong och impregnerat trä. Det är ett resultat av devisen "man tager vad man haver" (eller snarare "man tager vad man får tag i"), vilket passar vår stil och vårt arbetssätt ganska bra. 


Jag tänkte ju inte göra så mycket med den kvarlämnade vilda delen av moraset i år, men nu har jag helt plötsligt en tydlig kant att förhålla mig till, om jag vill plantera fler buskar eller träd. Och det vill jag ju alldeles säkert, haha! Här har jag ju faktiskt redan börjat, när jag planterade den uppstammade vipphortensian 'Pinky Winky' tidigare i sommar. 


För övrigt fick vi 21 millimeter regn under gårdagen, och mer ska det visst bli av den varan imorgon. För min del får det gärna vara "varannan-dag-väder" resten av semestern, för det passar mig ypperligt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!