torsdag 20 augusti 2020

Fem år med växthus

På Facebook ploppar det ju upp minnesbilder då och då. Idag för fem år sedan hade jag lagt ut bilder på det färdiga resultatet av den sommarens stora trädgårdsprojekt: Att förbereda för och montera upp växthuset vi fått "ärva" från kompisar i Åkarp. På den tiden var vår köksträdgård bara en bråkdel så stor som den är nu, så den första delen av projektet blev att gräva bort grässvål och gruslägga, för att få till en plan yta för växthusgrunden. Så här såg det ut ett par månader innan vi började: 


Grunden gjorde vi av vanliga impregnerade reglar, som vi "låste" i marken genom att borra hål i dem och slå ner långa armeringspinnar här och där. Sen hyrde vi ett släp på macken i grannbyn och körde till Åkarp för att hämta växthusstommen. (Glasrutorna hade vi fått hemkörda i personbil redan tidigare den sommaren.) Vi monterade inte ner hela växthuset, utan fraktade hem det i fyra intakta väggsektioner, som sedan skruvades fast direkt på grunden. Sen gick det ändå rätt smidigt och snabbt att resa takstolarna, och vi kunde ha taklagsfest med gammal julkrans redan samma kväll. 

Under dagarna som kom monterade jag sedan glasrutorna nästan helt på egen hand. Det var inte så svårt, när jag väl hade fått kläm på hur jag skulle fästa dem i varandra. Och idag, fem år senare, står det lilla växthuset där som om det aldrig har gjort annat och är en självklar och älskad del av trädgården.

Bilden här ovanför är tagen klockan 20.00 ikväll. Ser ni att gruset är blött? Det REGNAR nämligen, hurra! Både jag och min trädgård jublar av glädje. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!